Sommarutställningen 2021

Konstkuben - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Varje år ordnar Vallentuna konstförening en sommarutställning i Konstkuben. Årets Sommarutställning är uppdelad i två delar. Den ena "Okonstlat - del 2" visar nya foton med fotograferna Tomas Segebladh och Rainer Tihvan vilkas utställning i vintras blev svårbesökt pga pandemin. Den andra "Fågel, fisk och mittemellan" visar skulpturer och målningar av konstnären Emma Tryti.

"Okonstlat - del 2" pågår under perioden 12 juni - 14 juli och "Fågel, fisk och mittemellan" 17 juli - 15 augusti. Om det blir några vernissager är ännu oklart.

Tomas Segebladh visar porträtt på människor i sin omgivning.
Porträtten är klassiskt lugna med ett mått av allvar, med hjärtat i det amerikanska 30-talet. Är representerad på Moderna museet och Stockholms stadsmuseum. 

Rainer Tihvans fotografi visar naturens mörker, övergivna platser och lämningar av tidigare händelser. Han deltog under 80- och 90-talet i ett flertal utställningar i Sverige och övriga nordiska länder.

I Emma Trytis utställning får vi möta olika varelser. Både som skulpturer och i målningar. Hon är intresserad av människans symbiotiska relation till naturen.  Å ena sidan lustfylld men också mörk och skrämmande. Emma är verksam i Vallentuna.

Hon berättar: I mitt skapande förhåller jag mig lekfullt, dels i val av material men även i min arbetsprocess. Jag kan få uppslag till ett verk när jag är i skogen, det kan vara en mosstäckt sten som har formen av en människa eller en stubbe med en kvistnäsa som fångar mitt intresse. En annan gång är det musik eller något jag läst som är fröet till ett verk. Alla dessa intryck blir trådar jag använder för att väva mina egna berättelser.

Jag tog min examen från Bildkonstakademin i Helsingfors 2011. De senaste åren har jag deltagit i flera solo- och samlingsutställningar samt genomfört gestaltningar i offentlig miljö till bl.a. Göteborgs Stad och Varberg kommun.

Kontaktinformation

c/o Hallsten, Rosengårdsvägen 183
18633 Vallentuna
Kontaktperson: Lennart Hallsten
Telefon: 072-2216511
Telefon: 072-2216511

Arrangör: Vallentuna konstförening

E-post: vkf@vallentunakonstforening.se
Hemsida: www.vallentunakonstforening.se

Öppettider

Som Vallentuna bibliotek

Prisinformation

Fri entré